Wonen en werken in het Havenkwartier van Ommen

Bouwcollectief De Havenwerkers bouwt 6 woon-werk woningen in 2022

WIE & WAAROM?

Het bouwcollectief ‘De Havenwerkers’ zijn lokale zelfstandig ondernemers die willen wonen en werken in 1 hypotheek, op 1 locatie. Initiatiefnemers zijn Ommer ondernemers Arjan Yspeert van Yspeert Marketing en Chris Overwijk van Inktviz.

PLANOLOGISCH

Het gebouw vormt -samen met de werklocatie aan de noordzijde- de poort van de Fabrieksstraat. De grote fabriekshal erachter wordt ingevuld met een variëteit van functies.

WOON-WERK WONING

Het plan gaat uit van de gedachte dat woonruimte zich bevindt boven een half-verzonken werkruimte. De zo ontstane ‘opgetilde woonlaag’ biedt privacy voor het wonen aan de levendige Fabrieksstraat.

UITSTRALING

Een beeldbepalend gebouw met een stevige massa op deze positie heeft z’n voordelen. De woon-werk-woning heeft een grotere korrel wat leidt tot een groter oppervlak.
(Let op: het hierboven getoonde plaatje is een sfeerbeeld, niet hoe het project er uiteindelijk uit komt te zien.)

MOGELIJK MAKEN

De functie Woon-Werken vervult een heel mooie rol binnen het plangebied. De vraag is hoe dit mogelijk te maken in de huidige bouwmarkt én de lokale ZP-er te bedienen met een betaalbaar onderkomen die z’n geld waard is.

VOORLOPIG ONTWERP

6 woningen bevinden zich in het fabriekje. Staande glaspartijen maken ritme. Kaders en lijsten zijn uitgemetseld in een mooie baksteen. Secundaire materialisering wordt in staal uitgevoerd.

WONINGTYPES

Het project van de Havenwerkers bestaat uit een ruime rij van 6 huizen; twee hoekhuizen (H1 en H2) en 4 huizen in het midden (types A en A").

BIJ HET TRAFO HUISJE

De Havenwerkers hebben een gebouw voor ogen dat herkenbaar is en eigentijds. Het mag vertellen dat er gewerkt wordt.

SAMEN OPTREKKEN

Samen, als groep van 6 ondernemers willen we deze stoere en comfortabele woon-werk woningen bouwen.
Interesse?

Meld u aan voor de lijst van gegadigden

Aanmelding verplicht u tot niets en verplicht het collectief tot niets. We houden u echter op de hoogte van de vorderingen en nodigen u uit indien kavels beschikbaar komen.
0
Ondernemende bouwers
0

Kuub woon en werk

0

VErdiepingen

0

m2 bouwgrond