Inhoud NIeuwsbrief 1

Dit project wordt ontwikkeld volgens Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, dat wil zeggen dat er geen projectontwikkelaar aan te pas komt maar dat de bouwers samen een opdracht verstrekken aan de aannemer om een integraal plan te bouwen. Individueel kopen de bouwers eerst de grond van de gemeente.

beperkt aantal kavels

Zoals je misschien weet is de Havenwerkers een initiatief van architect Chris Overwijk en marketeer Arjan Yspeert allebei ondernemers uit Ommen. De gemeente had oog voor deze behoefte en nu, ruim 3 jaar later, kunnen we de plannen bespreken met potentiële mede-bouwers met als doel om de bouw in 2023 te realiseren.
 
Dat is het goede nieuws. Het minder goede nieuws is dat er natuurlijk maar 6 kavels in De Havenwerkers beschikbaar zijn en dat de bouwkosten momenteel de pan uitrijzen.
 
Aan het aantal huizen kunnen we niets veranderen, en de interesse is groot in verband met de woningschaarste. Er moet dus een methode worden toegepast hoe de kavels worden toegewezen. Over de gekozen methode (‘wie het eerst komt, het eerst maalt’) meer in een volgende nieuwsbrief.

Indicatieve prijs

Over de kosten van de bouw… Wij begrijpen dat iedereen graag snel wil weten wat de huizen gaan kosten. Het eerlijke antwoord is dat wij op dit moment niet weten wat de exacte bouwprijs wordt. Onder meer door de oorlog in Oekraïne kan de aannemer nu geen prijsgarantie geven voor de bouw in 2023 vanwege extreem fluctuerende materiaalprijzen.
 
We hebben echter wél een indicatieve VON (vrij op naam) prijs voor het moment ’nu’. Dat is de prijs incl. kavel, parkeerplekken, berging, tuinafscheidingen en badkamer en sanitair. Keukenopstelling, vloer- en raambekleding zijn niet inbegrepen.
 
1x Hoekwoning Oostzijde: €579.000
4x Geschakelde tussenwoning: €519.000
1x Hoekwoning Westzijde: €639.000
 
We hopen dat in de loop van dit jaar de bouwprijzen zich wat normaliseren. Samen met de aannemer doen we ons best om het prijsniveau zo aantrekkelijk mogelijk te maken – voor een zo breed mogelijke doelgroep.

Dan heb je ook wat

Wat we wél zeker weten is dat je een uniek huis koopt, met een toffe werkruimte op een ideale locatie. In je rekensom kun je de volgende VOORDELEN meenemen:

680 m3 inhoud.
De woningen hebben de inhoud van ongeveer anderhalve reguliere gezinswoning. Dat is groot. Kamers en gangen zijn heel ruimtelijk van opzet en hebben veel daglicht en uitzicht. De breedte van de woningen is maar liefst 8 meter(!) bij 9,35 diep. Dat resulteert in een totaal woonoppervlak van zo’n 200 vierkante meter per woning.

Professionele werkplek.
Je bespaart de huur van een externe kantoor- of praktijkruimte. Dat scheelt. Een opvallend gebouw, aan de rand van het centrum… Wat wil je nog meer?

Gasloos bouwen.
De woningen krijgen zonnepanelen en een luchtwarmtepomp. Dat betekent dat je flink kunt besparen op die dikke energienota die je gewend bent.

Design.
Zowel de buitenkant als de binnenkant van het gebouw is architectuur. Er is veel aandacht gestoken in de (fabrieks-)beleving van het interieur. Zo zijn er veel beton en staalaccenten: binnenkozijnen van glas en staal, betontrappen, zwart stalen leuningen, et cetera.

Kwaliteit.
Voor het materiaalgebruik worden de meest duurzame keuzes gemaakt. Op die manier maken we niet alleen een mooi afgewerkt gebouw, maar heb je er ook bijna geen onderhoud aan.

save the date!

Heb je nog steeds interesse zet dan woensdag 20 april in je agenda. Dan houden we een video meeting om 19.00 uur waarbij we uitleg geven over het project en de woningen. We sturen de mensen op de wachtlijst een uitnodiging.

Met vriendelijke groeten,

Arjan Yspeert en Chris Overwijk